diumenge, 21 de setembre del 2008

Bigotis




















No crec que us hi hagueu fixat a les fotos, però hi ha un fet incontestable en el país en el que em trobo ( o si més no a la regió de Tamil Nadu, que es el que conec ara per ara ):

Tots els tius porten bigoti!!

Clar, no parlo de TOTS els tius entre 0 i 150 anys, però si de una amplíssima majoria dels adults masculins que a la que tenen quatre pels a la cara ja comencen a definir un futur bigoti que els acompanyarà durant molts i molts anys.
I parlar de bigoti no es parlar de bigoti + barba, o de perilla, o de alguna de les múltiples combinacions facials més o menys subjectes a les modes que es poden observar a occident, sinó que parlo del simple i estandarditzat bigoti, aquell que es desenvolupa per sobre del llavi superior més o menys en tota la seva extensió.

Mireu els percentatges de bigotis














Bé, alguna que altra excepció hi ha sobre el bigoti estàndard, alguns agosarats alhora que pacients, el porten amb les puntes pujades cap a dalt, quelcom a l’estil Dalinià, segurament com a símbol de vellesa i de saviesa, dons sol tractar-se de gent d’edat. D’altres, els menys, el porten retallat, amb un estil diguem-ne més polit amb reminiscències feixistes, però no crec que tinguin present cap dels tres innombrables de l’historia europea de mitjans del S.XX que em recorden aquest bigoti.
També hi ha un cert grup de ‘perillistes’, en aquest cas clàssica però desarreglada, tot i que mai arribaran als nivells dels ‘bigotistes’ que guanyen per golejada en el país del criquet!


Preguntant-los sobre el per que de aquesta presència peluda, que personalment sempre he considerat poc adient estèticament per cap cara ( malgrat haver-los provat mentre afaitava alguns dels meus múltiples períodes amb barba ), la resposta que he aconseguit es que es tracta un tema senzillament d’estil, de moda.
La moda en una terra que precisament hauria dit que es trobava lluny de les modes, si bé es cert que si el tema del telèfon mòbil és una moda, aquí n’estan plenament integrats. Ho deixo més aviat sota la genèrica paraula de la ‘tradició’, dons es quelcom inqüestionable i que sempre ha estat així, igual que la increïble ‘tradició’ que totes les dones ( i parlo de percentatges similars o superiors ) portin el ‘Sari’ ( mena de vestit complicadíssim de posar, no del tot còmode, que dona molta calor, i no se quants inconvenients més.. ), o de que tot el menjar aquí sigui picant, la qual cosa m’afecta més directament!!

Tipic indi, pero aquest 'emperillat'

















L'Sridar, un jove i incipient bigoti!!



















Bé, una teoria que m’ha passat pel cap es que en homenatge al fundador de la pàtria, en Mahatma Gandhi ( que ‘mahatma’ vol dir ‘ànima gran’, i és un ‘títol’ que algú li va atorgar en les seves primeres victòries com a advocat en defensa dels drets dels oprimits), els indis van decidir deixar-se tots bigoti, que el seu insigne pare de la pàtria en duia... tot i que no m’acaba de sembla una explicació molt creïble, però mai se sap!!

Però clar, vist que les coses s’han de conèixer ben aprop, apart del ‘lungi’ he decidit temporalment apropar-me més a la ‘tradició’ india i lluir des de fa cosa d’un mes, un refregit entre la barba de quatre dies que llueixo habitualment ( ajudat per una màquina de fabricació xinesa que he trobat aprop ) i el més tradicional motiu facial d’aquesta terra!!













;-)

Una abraçada,

X

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, estàs guapot!! Et dóna un aire a en Mercury, no?
Àngela

eρHedro ha dit...

No se puede con tanta belleza.
We want you back, no share!!
A veure si hi poses més fotos teves.

^_^

Anònim ha dit...

Xevi...
Pel que he anat llegint veig que deus estar disfrutat del que vas coneixent... Quina experiencia tiu!! Espero que vaiguis sapiguent estar a gust.
Una abracada forta!! Cuidat molt!..I segueix disfrutant i aprenent...Poc a poc... D'aixo es tract!!
Ricard

Marc ha dit...

Sí senyor! Això és integració. Ara només et falta algún piercing a la galta o a l'esquena, no?

Records!!!

Anònim ha dit...

El bigoti... genial!! Però la perilla!!!!????

Cesar

Anònim ha dit...

Hola crack!
Feia dies que no passava pel teu blog i veig que quan ti posses ets un llibre obert... em sembla que acabaràs retocant una mica els textes i faràs un "Diari a la terra dels bigotis"... per exemple.
(si utilitzes aquest titol ves preparant els royalties).
Sembla que a part dels mosquits estàs d'alló més integrat... a veure si no tornaràs i tindrem que fer els sopars allà!. Pensa que si ja ens costa quedar a Girona amb una data concreta, aquest segon escenari pot prorrogar el tema considerablement.. però que consti que no es descarta i es pot considerar.
Total que sembla que ho estàs disfrutant i aixó provoca enveja sana.. per cert, records de l'Yves i en David, que alhora de dinar em parlat de tu ... suposo que un dia d'aquests ja t'escriuran quelcom.

Una abraçada ben forta i a veure a qui punxes amb aquest bigoti... lo de la perilla mosquetera ho obviarem perquè no tinc paraules.

com sempre, el dels camions (potser per poc temps, ja en parlarem)