dimecres, 25 de febrer del 2009

Personatges

Ja que marxo uns dies a la realització d’un somni de petit, que després de uns 30 anys veuré fet realitat ( veure el Taj Mahal ) i per fer una mica el turista per altres bandes que no siguin Tamil Nadu ( l’estat - país dintre de l’Índia on el que hi ha Vedanthangal ), del qual tot plegat ja em-us explicaré, deixaré aquest post enllaunat sobre alguns personatges del poble que d’una manera o altra em deixen empremta, dons darrerament em falta un xic de guspira per escriure i aquest és un recurs ràpid que espero us agradi!




Fàtima!










Ella és el personatge indispensable, que mereixeria per si sola un post sencer... Mare de tres fills –aquí falta la Mumtaz-, esposa per necessitat i conveniència, fabricant de ‘viris’ ( una mena de cigarretes embolicades directament amb la fulla d’un arbre que no es tabac ), i especialment la nostra cuinera de tots els àpats d’aquests mesos, és una dona incansable que s’ha hagut de superar a si mateixa molts cops i malgrat tot mai ha perdut el somriure. Gràcies Fàtima!


La Sky
















No se ben bé qui es aquesta senyora ( suposadament educadora ) que de tant en tant apareix pel poble, però des de un dia que varem compartir entre 6 persones un autorickshaw sota una terrible tempesta, i va començar a fer una mena d’invocacions d’allò més misterioses, que desconec si eren per salvar-nos d’aquella pluja, del conductor de rickshaw o per vendre la nostra ànima a algun Deu, i cada cop que me la trobo fent un té, n’estic convençut que te un lligat amb el més enllà!!



En Ragavan



















Un altre fill de les estrelles, fill de un conegut astròleg, però que exerceix de ‘jardiner’ del SCI, el lloc on dormo. I això de jardiner es molt dir dons ve quan vol, i costa veure’l fer res més que arrencar alguna herba i queixar-se de que es una feina molt dura... quina feina? Si no la fas!! Això si! Va tenir el valor de quedar-se amb aquest ‘tapacues’ per treure uns peixos morts de un pou.













El té nostre de cada dia!!


Ramesh i Yuvaraj













Serien com en Yogui i en Bubu o potser com en Pedro i en Pablo Picapedra ( no m’agraden traduïts al català ).... de Vedanthangal, ambdós treballen a la Fundació en tasques que encara em costa definir quines son, dons se les combinen, barregen, deconstrueixen, i sobretot obliden!! Amb una terrible facilitat. En Ramesh sería en Yogui, amb el cor més gran, però més ingenu, mentre que en Yuvaraj és l’espavilat, organitzador, etc... tot i que també s’oblida de moltes coses!!


La pollera











Em treu de polleguera la pollera, dons posa les vaques a pasturar al recinte de casa meu, deixant-me el recinte ple de tifes ... i mira que li he dit clar.. MARU IL.LE!! fins que les hi he fet fora i per ara no torna!! Ah, us havia dit que te una de les ‘carnisseries’ del poble?


El nens i nenes










Sempre em faltaran paraules per descriure els seus somriures plens de llum!












































4 comentaris:

Aniol Bosch ha dit...

:·)

Anònim ha dit...

Wapu, tornes aviat no?

Se't veu molt content amb l'experiència que estàs tenint a l'Índia, però ara no te'ns hi quedis eh!

Una abraçada forta des de Barcelona

Anònim ha dit...

Com dius tu, entranyables aquests personatjes. Després de tant de temps, estic segur que trobaràs a faltar moltes coses que no tindràs allà on vagis. Però és lo que té, cada lloc i cada moment és aixó, a on i quan ha passat ja no es pot repetir, però tu hi eres.

Anònim ha dit...

Perdona Xavi, però el que ha firmat abans com dstrll son jo, en Jordi,... és que començo a doblar personalitats,... estic perdent el control,.. ja era hora.